Project > vastmenu > Laatste nieuws RSS

De Mate duikt digitaal in sloot22-05-07

Vernieuwend ICT-onderwijs in de buitenlucht!

 

De Doetinchemse basisschool De Mate heeft met de landelijke wedstrijd van TQ-NL een mooie subsidie gescoord met een innovatief en bijzonder digitaal project over natuuronderwijs. De prijs was niet mis. De school kreeg een flinke subsidie die besteed mocht worden aan digitale leermiddelen voor het project, waaronder GPS, digitale microscopen en de absolute topper; twee hypermoderne digitale schoolborden. De Mate is één van de vijf scholen in Nederland die in de prijzen is gevallen.

 

Afgelopen week was het dan zover na maanden van gedegen voorbereiding gingen de jongens en meisjes van groep 8a op pad.

Met de nieuwste digitale snufjes werd de sloot onder de loep genomen.

De digitale camera werd ingezet om foto’s en video’s te maken, zowel boven als onder water. Met de portofoon werd over grotere afstand met elkaar overlegd. De MP4 spelers werden ingezet om buitengeluiden met speciale microfoons op te nemen. En met GPS apparatuur werd de stroming van de sloot bestudeerd en de snelheid van het water.

Daarnaast mochten natuurlijk het schepnetje en de potjes niet ontbreken want op school stond de digitale microscoop. Vele zeer kleine waterbeestjes werden gevangen en onder de microscoop vele malen vergroot. Op het digitale schoolbord kon iedereen de mooie resultaten bekijken.

Neem ook snel een digitale duik op www.digitaleslootjeskist.nl .

 

Over De Mate

De Doetinchemse Christelijke basisschool De Mate bestaat uit drie verschillende locaties, verspreid over de wijken Dichteren en De Huet. De twee hoofdlocaties -‘t Prisma, Kleurrijk Dichteren en het hoofdgebouw aan de Wolborgenmate- beschikken over de digitale middelen om met het project aan de slag te gaan. Voor meer informatie: www.de-mate.nl

 

Ondersteuning

Het ICT-bedrijf Qlict verzorgt kosteloos de hele technische ondersteuning van het project én de realisatie van de website.


< naar overzicht